29 Grudnia 2016, imieniny Dawida Tomasza Dominika
Strona GlownaPolecaneLista użytkownikówPortalLogowanie
Artykuł
2010-12-30 13:59:33 Wiadomości

Odkąd panga pojawiła się na rynku cieszy się nie słabnącą popularnością. Mięso nie "zalatuje" rybą,  jest białe, nie ma ości, jest soczyste i smaczne, no a poza tym cena... W marketach w promocji kilogram tej ryby kosztuje  niecałe 8 zł.

zobacz artykuł
 
reklama
Dyskusja (1): Czy panga jest egzotyczną trucizną? Strony: 1Dodaj komentarz
~aleks (2010-12-31 01:56)
Ocena: 0 + | - Cytuj

Tekst godny uwagi, chociaż zupełnie nieodkrywczy. Szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że większość mięsożerców kupując mięso z polskich "fabryk" jedzenia, pochłania z 1 kg mięsa tyle samo trucizn i chemikaliów co z wietnamskiej pangi. Sterydy, hormony, stabilizatory, konserwanty, hydroutrwalacze, barwniki, substancje słodzące (aspartamy i inne gówna) - to wszystko jest niezbędne do tego, żeby mięso ze zwięrzęcia zabitego np. w styczniu było smaczne i dobrze wyglądało jeszcze w czerwcu. A jeżeli nie będzie mrożone, to musi być trwałe przez kilka tygodni. Bo w normalnych warunkach procesy gnilne w mięsie (i wydzielanie kwasu mrókwkowego) rozpoczyna się już po kilkunastu godzinach. Ale odpowiednio "doprawione" może długo leżeć. A później równie długo zatruwać nasz organizm. A później ludzie się zastanwiają dlaczego mają raka, cukrzycę, choroby serca, miażdżycę, nadciśnienie, alzhaimera itd. Jakby ta cała chemia, którą zjadali przez 50 lat swojego dotychczasowego życia nie miała wpływu na zdrowie. Panga to kropla w oceanie niezdrowego odżywiania. Także hamburgerowcy i parówkarze wszystkich krajów łączcie się.

Dodaj komentarz
Strony: 1
szukanie zaawansowane
Dodaj nowy temat
Logowanie
Ostatnio dodane komentarze
Najdłuższe dyskusje
Ostatnio dodane w tym dziale
Najczęściej komentowane (ostatnie 60 dni)
Najaktywniejsi zarejestrowani komentatorzy
Statystyki
Katalog