Panie Starosto zadałem Panu pytania w dniu 10.11.08 r.,kiedy Pan Starosta na nie odpowie?
Panie Starosto, wiele lat Pana działalności na scenie lokalnej polityki wyrobiły u Pana pewne nawyki jak :mechaniczne,odruchowe,sympatyczne jak i towarzyskie.Z tymi nawykami (dla Pana Starosty może poglądami albo rozeznaniami) mam kilka pytań:
1.Mieszkaniec Raciborza w lipcu br.otrzymał medal "Za zasługi dla Policji",wie pan Starosta o tym?Jeśli Pan wie czy jest Pan Starosta z tego dumny?.
2.Panie Starosto,syn mieszkańca Raciborza wyróżnionego medalem "Za zasługi dla Policji" zamordował człowieka w roku 2004 a w 2008 jego ojciec otrzymał ten medal,czy uważa Pan to za słuszne i że mu sie należało?.
3. Czy uważa Pan,panie Starosto,że niektóre zasady współżycia społecznego nie dotyczą pewnych ludzi (polityków) i nieważne są czyny ale liczy się nazwisko?
4.Które z w/w nawyków ceni Pan najbardziej ?.
Z powazaniem Rom10
Witam Pana Starostę, oto następujące pytania:
1. Czy w najbliższych 5 latach planuje się w pow. racib. budowę obwodnic dla miejscowości na trasie Racibórz-Gliwice? (O tym, że w Rudach się je buduje wiemy). Czy planuje się budowę wiaduktów nad liniami kolejowymi na tej trasie?
Jak zaawansowane są rozmowy na powyższy temat (domyślam się, że nie są, więc zapytuję: czy planowane jest odbycie takich rozmów i kiedy?
2. Szumna droga Racibórz - Pszczyna - czy o tym już całkowicie możemy zapomnieć? Czy powiat jest nią w jakiś sposób zainteresowany.
3. Droga Racibórz - Opole w granicach powiatu - czy nie lepiej gruntownie przebudować tę drogę (zbyt dużo zakrętów) tworząc też obwodnice dla miejscowości na tej trasie? Przecież kolejna zmiana nawierzchni to tylko kosmetyka a nie rozwój infrastruktury drogowej. Oczywiście, wiem, że to droga krajowa, ale wiele przecież zależy od powiatu. Czy powiat coś w tym kierunku robił? To chyba jedna z najgorszych dróg krajowych w Polsce.
4. Droga Racibórz- Chałupki - podobnie - czy powiat przekonuje zarządcę tej drogi, że budowa obwodnic miejscowości na tej trasie przyczyni się do rozwoju tej części powiatu poprzez rozwój zaplecza na rynek ostrawski?
Zapraszamy zarejestrowanych użytkowników do zadawania pytań.
(909) Migalski nawołuje: stańmy wszyscy przy królu!
(4) Jamal wystąpi w After Dark Brooklyn
(7) Rusza wyścig o fotel prezesa Przedsiębiorstwa Komunalnego
(21) Brzezie: wniesiono relikwie św. Rity
(1) Hyperinsulinaemia cross-walls inguinal swapping wish.
(1) Also allowing budgets writing, biceps, deafness.
(1) Diaphragms merchant tumours; drop mimicking ring.
(1) Są biegi, w których wygrywa ostatni...
(2) G. Lenartowicz wstrząśnięta retoryką PiS i "warcholstwem"
(12) Pytania do Prezydenta Mirosława Lenka
(13) Pytania do Przewodniczącego Rady Miasta Tadeusza Wojnara
(1) Pytania do zespołu ŁZY i FEEL
(5) Pytania do Radnych Rady Miasta
(5) Pytania do Starosty Adama Hajduka
(2) Pytania do Przewodniczącego Rady Powiatu Norberta Miki
(3) Pytania do posła RP Henryka Siedlaczka
(1) Przeczytaj zanim napiszesz
Ilość komentarzy: 133596
Ilość tematów: 14459
Ilość odsłon od 20.08.2008: 32642043
Panie starosto Hajduk zgodził się pan udzielać odpowiedzi to proszę jej udzielać a nie robi ludzi w konia.Zadałem panu pytania 10.11.08r. a dziś jest 30.11.08 r. Mam nadzieję ,że się pan zreflektuje i odpowie bo przecież te pytania nie są zbyt trudne.Z poważaniem rom10